Barcelona.
Redacció
Actualitzat a les
16:49 h
25/09/2012
Convergència i Unió proposarà a la
ministra de Sanitat, Ana Mato, que els aliments sense gluten, com ara el
pa o la pasta, siguin considerats bàsics i, per tant, se'ls apliqui
l'IVA súper reduït del 4% i no el 10% que tenen actualment. Serà aquest
dimecres a la sessió de control al Congrés dels diputats.
La portaveu d'Igualtat de CiU a la cambra baixa, Lourdes Ciuró, basa la
pregunta en el fet que cal "eliminar la discriminació que pateixen els
celíacs" respecte a la resta de ciutadans a l'hora d'adquirir aliments
bàsics. Les persones celíaques no poden ingerir gluten - present al
blat, el sègol, la civada o l'ordi- perquè els provoca una incorrecta
absorció dels nutrients així com una llarga llista de problemes
gastrointestinals.
Segons l'"Associació de Celíacs de Catalunya", les persones amb aquesta
malaltia gasten 1.500 euros anuals més per omplir el cistell de la
compra que la resta de ciutadans. Amb la pujada de l'IVA aquesta diferència ha augmentat encara més.
L'entitat ha alertat que hi ha malalts que no poden assumir el cost de
la dieta i que, en alguns casos, estan deixant de menjar aliments sense
gluten. A Catalunya, hi ha més de 7 MIL persones celíaques
diagnosticades.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Deja aquí tu comentario o sugerencia