martes, 25 de septiembre de 2012

CiU proposarà a la ministra de Sanitat que el pa sense gluten tingui l'IVA súper reduït del 4%

Barcelona.
Redacció Actualitzat a les 16:49 h   25/09/2012
Convergència i Unió proposarà a la ministra de Sanitat, Ana Mato, que els aliments sense gluten, com ara el pa o la pasta, siguin considerats bàsics i, per tant, se'ls apliqui l'IVA súper reduït del 4% i no el 10% que tenen actualment. Serà aquest dimecres a la sessió de control al Congrés dels diputats.

La portaveu d'Igualtat de CiU a la cambra baixa, Lourdes Ciuró, basa la pregunta en el fet que cal "eliminar la discriminació que pateixen els celíacs" respecte a la resta de ciutadans a l'hora d'adquirir aliments bàsics. Les persones celíaques no poden ingerir gluten - present al blat, el sègol, la civada o l'ordi- perquè els provoca una incorrecta absorció dels nutrients així com una llarga llista de problemes gastrointestinals.

Segons l'"Associació de Celíacs de Catalunya", les persones amb aquesta malaltia gasten 1.500 euros anuals més per omplir el cistell de la compra que la resta de ciutadans. Amb la pujada de l'IVA aquesta diferència ha augmentat encara més. L'entitat ha alertat que hi ha malalts que no poden assumir el cost de la dieta i que, en alguns casos, estan deixant de menjar aliments sense gluten. A Catalunya, hi ha més de 7 MIL persones celíaques diagnosticades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Deja aquí tu comentario o sugerencia

Traductor de Blogger